...

Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu

Tek Ders Sınavı ve Son Dönemde Başarısızlık Sınavı
03/06/2016

Tek Ders Sınavı ve Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS)

13-14-15 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliği'nin

21. Maddesi d bendine göre:

Tek Ders Sınavı: 

Bir dersin dönem sonu sınavına girme şartlarını daha önce yerine getirmiş olmak kaydıyla, mezun olmak için tek dersten başarısız olan öğrenciler için yapılan sınavdır.Tek ders sınavı, mezun olmak için tek ders durumuna düşülen dönem sonu/bütünleme/yaz okulu sınavlarından sonra yapılır.Tek ders sınavında başarı notunun belirlenmesinde ara sınav notu dikkate alınmaz. Bu sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden ön lisans diploma programlarında en az 50, lisans programlarında ise en az 60 puan almış olmak gerekir. Bu sınavda alınan puanın harf notu karşılığının ne olacağı, Senato tarafından belirlenen başarı notunun belirlenmesi ile ilgili usul ve esaslarda belirtilir.Tek ders sınavından başarılı olamayan öğrenciler, istekleri hâlinde Kanunda belirtilen süreler içerisinde bu dersi tekrar ederler veya sonraki dönemlerde tek ders sınav hakkını kullanabilirler. Tek dersi kalan öğrenciler, stajlarını yapmamış olsalar dahi tek ders sınavı hakkından yararlanırlar.

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS):

Mezun olabilecek durumda olup da en fazla 3 (üç) başarısız ders notu bulunan öğrenciler ile başarısız ders notu bulunmadığı halde 2.00'in altında olan Genel Not Ortalamasını (GNO) yükseltmek isteyen öğrencilere tanınan sınavdır. Bu sınavlara yükseköğrenimine 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan önceki yıllarda başlamış olan öğrenciler en fazla 3 (üç) dersten katılabilirler.

Başvuru:

Öğrencilerin sınavına girmek istedikleri dersi/dersleri belirten dilekçelerini 6-9 Haziran 2016 tarihleri arasında danışman öğretim elemanına onaylattıktan sonra Öğrenci İşleri birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

Tek Ders Sınavı Başvuru Dilekçesini indirmek için  tıklayınız.

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS) Başvuru Dilekçesini indirmek için  tıklayınız.

Takvim:

Başvuru Tarihleri

06-09 Haziran 2016

Sınav Programı İlânı*

10 Haziran 2016

Sınav Tarihleri ve Saatleri*

13-14-15 Haziran 2016

*Sınav Programı http://avanosmyo.nevsehir.edu.tr/ adresinde “Duyurular” bölümünde ilân edilecektir.

**Sınavlar tek günde gerçekleştirilebilir. Kesin sınav tarihleri ve saatleri 10 Haziran 2016 tarihinde sınav programıyla birlikte ilân edilecektir.