...

Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu

Avanos Güzel Sanatlar MYO Öğrencileri ‘Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde İncelemelerde Bulundu.
05/04/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı ikinci sınıf öğrencileri ‘Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde incelemelerde bulundu. 


NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğr. Gör. İlksen Alveroğlu’nun koordinatörlüğünde ve ‘Restorasyon Projesi’ dersi kapsamında Mimari Restorasyon ikinci sınıf öğrencilerine yönelik, Nevşehir’in Avanos ilçesinde, üniversitenin Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) bünyesinde faaliyet gösteren ve bölgenin önemli kültür varlıklarından biri olan ’Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’ne teknik gezi düzenlendi.


Teknik gezi, 1902 yılında Mehmet Nuri Bey tarafından yaptırılan ve halk arasında ‘Doktor Hacı Nuri Bey Konağı’ olarak bilinen yapının gezilmesi ile başladı. Tarihi yapı üzerinden ilçenin eski evlerine ait özellikler ve restorasyon tekniklerinin incelendiği ziyarette öğrenciler, tarihi yapıların restorasyon süreci ve yeniden işlevlendirme süreci hakkında bilgilendirildi.