...

Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu

Okulumuz

TANITIM

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, 2009-2010 Öğretim yılında Ek Kontenjanla Bilgisayar Teknolojileri ve Elektronik Haberleşme Programları olmak üzere 34 öğrenci ile öğrenime başlamıştır.

Gerekli tüm fiziki şartlar, teknik laboratuvar ve spor salonu donanımları ile derslikler eğitime hazır hale getirilerek Organik Tarım, Mimari Restorasyon,  Özel Güvenlik ve Koruma Programlarına 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Özel Güvenlik ve Koruma (İ.Ö.) Programlarına 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde  Mimari Dekoratif Sanatlar Programına ise 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir.

Yüksekokulumuz El Sanatları, Bitkisel ve Hayvansal Üretim,  Mimarlık ve Şehir Planlama olmak üzere toplam 3 bölüm altında 4 ayrı programda eğitim öğretime devam etmektedir. Açıldığı yıl bünyesinde 7 akademik personeli ile öğretime başlayan yüksekokulumuzda bugün bu sayı, 15’e ulaşmıştır.

Yüksekokulumuz toplam 2.299 metrekare alana sahiptir. Binamız 672 metrekarelik alanda 5 katlı bir yapıda olup toplam 3.360 metrekaredir. Aynı anda 566 öğrenci öğrenim görebilecek kapasitededir. Fiziki yapı olarak okulumuz, 9 adet Derslik, 1 Adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Adet Mimari Dekoratif Uygulama Atölyesi, 1 Adet Mimari Dekoratif Çini ve Temel Sanat Atölyesi, 4 Adet El Sanatları Bölüm Atölyesi, 1 Adet Organik Tarım Laboratuvarı, 1 Adet Teknik Çizim Sınıfı, Kantin, Yemekhane ile Akademik ve İdari Birimlere ait 17 Adet çalışma ofisinden oluşmaktadır.

Yüksekokulumuzun bodrum katında bir adet spor salonumuz ve öğrenci kantinimiz mevcuttur, giriş katında ise yemekhane bulunmaktadır. Yüksekokulumuz konferans salonu 60 kişilik olup teknik donanıma sahiptir.

Türkiye’nin örnek bir eğitim-öğretim kurumu olma yolunda çalışmalarını sürdürmeye ve alanıyla ilgili gelişmeleri hizmetlerine eklemeye devam etmektedir. Sahip olduğumuz imkânlar ve öğretim elemanı kadromuzla Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde yer alan altı programın (Mimari Dekoratif Sanatlar, Organik Tarım, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Mimari Restorasyon, yeniliklerine öğretim faaliyetleri içerisinde yer vermeye gayret etmekteyiz.

Vizyonumuz

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulunun vizyonu ; alanında uzman, kazandığı mesleki bilgi ve beceriyi yaşamla bütünleştirebilen, Atatürk İlke ve İnkılaplarını özümsemiş bireyler yetiştirme sorumluluğu çerçevesinde, eğitim programlarını hayata geçirmek ve sürekli iyileştirmek, aranılan, saygın bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.

Misyonumuz

Çağdaş bilim ve teknolojilerdeki gelişmelere katkıda bulunmak; bu gelişmeleri güncellikle takip ederek ülkenin yükseköğrenimine, toplumsal yaşamına, yönetimine, kalkınma-gelişme dinamiklerine, hizmet ve ürün üretim süreçlerine yansıtmak; insan refahı ve mutluluğu ile doğaya ve çevreye tam duyarlılık içerisinde ülkenin hızlı ve sürdürülebilir kalkınma çabalarını güçlendirmek; başta genç nesiller olmak üzere her yaştan insanımıza öğretmek, meslek sahibi olarak çalışmak ve çalışmalarında verimliliği artırmak için bilimsel ve mesleki gelişme olanaklarını mümkün olan en etkili biçimde sunmaktır.

Bilgilendirme

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programına 2021-2022 Eğitim Yılı'ndan itibaren öğrenci alımı yoktur.